Skip to main content

Jan van Haasteren puzzels

Eens een Van Haasteren, altijd een Van Haasteren!

TijdVoorPlezier is fan van Jan van Haasteren puzzels. En niet zo’n klein beetje ook. Wanneer je één puzzel van Van Haasteren gelegd hebt, wil je daarna geen andere soort meer. Maar hoe komt dat toch? Ook ik ben begonnen met het puzzelen van landschappen. De uitdaging zit dan voornamelijk in luchten en riviertjes. Want om eerlijk te zijn, een landschap puzzelen vind ik niet zo leuk. Toen ik mijn eerste Jan van Haasteren kocht (De Buren) was ik dan ook meteen om. Je kon leuke tekeningetjes in elkaar puzzelen. Op iedere puzzel was niet één maar waren er heel veel verhaaltjes te vinden.

De bekende haaienvin
Wanneer je de eerste Jan van Haasteren gelegd hebt ben je nog vol van de verhaaltjes. Maar wanneer je dan je tweede puzzel hebt zie je overeenkomsten. Uiteraard de tekenstijl van Jan maar zijn kenmerk, de haaienvin, komt in iedere puzzel voor. In het begin dacht ik dat de haaienvin het enige was. Maar nee, er kwamen steeds meer terugkomende figuren. Zoals onder andere de slak, de boef, het echtpaar, de kat met zijn staart, de handjes, de inktvis en mijn favoriet; Sinterklaas.

Jumbo kwaliteit
Het zijn niet alleen de tekeningen van Jan van Haasteren waarom ik zo’n fan ben van deze puzzels. Het is ook de Jumbo kwaliteit van de stukjes. Wanneer je een stukje vasthoud en neerlegt om te passen, heb je een stevig stukje in je hand. De stukjes gaan meerdere legbeurten mee (ik plak nooit puzzels als schilderij). En het is snel duidelijk of een stukje past of niet, het valt mooi in elkaar. Ben je Jumbo gewend, dan merk je het snel als je een andere kwaliteit in handen hebt.

Ik kan meestal niet wachten tot er een nieuwe Jan van Haasteren puzzel uitkomt. Gelukkig zijn dat er meerdere per jaar en hoef je nooit lang te wachten tot je er weer een kan leggen.

Contact

TijdVoorPlezier
Heesterveld 37
5271 XM Sint-Michielsgestel
info@tijdvoorplezier.com
06-46238101

KvK: 82152020
BTW: NL003649534B19

De waardering van tijdvoorplezier.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 77 reviews.